Już po raz ósmy w Białymstoku trwa Festiwal Restaurant Week. W edycji wiosennej bierze udział 12 białostockich restauracji. Szefowie tych lokali przygotowali na białostocki festiwal popisowe dania. Smakosze będą więc mogli doświadczać kulinarnych nowości.
- To jest świetna okazja by spróbować nowego menu, czegoś czego nigdy sami z karty byśmy nie wybrali. Restauratorzy naprawdę podchodzą bardzo rzetelnie do Festiwalu i menu, które przygotowali na tę edycję to jest coś niesamowitego. Człowiek jak tylko wejdzie na stronę i przeczyta jakie dania będą dostępne to już robi się głodny - mówi organizatorka wydarzenia Aleksandra Hruszka.
Każda restauracja przygotowuje danie standardowe i wegetariańskie. Tegoroczna edycja przebiega pod hasłem ''Wiwat Goście''. Niepowtarzane popisowe dania można degustować jeszcze do 5 lipca.