Kuchenne rewolucje na Podlasiu. Magda Gessler w restauracji „Mąka i magia” w Zambrowie
Czy Magda Gessler podczas „Kuchennych rewolucji” przyczyni się do sukcesu restauracji „Mąka i magia” w Zambrowie? Przekonamy się o tym już w najbliższy czwartek podczas emisji nowego odcinka programu. Miał on zostać wyemitowany już jesienią 2020 roku, jednak z powodu pandemii 22. sezon „Kuchennych rewolucji” został przesunięty. Czego możemy spodziewać się podczas wizyty Gessler w Zambrowie?
Gdzie zamówić jedzenie na wynos w Białymstoku - online i na telefon? Lista 100 lokali
- Zambrów to miejscowość położona w województwie podlaskim przy ruchliwej drodze łączącej Białystok z Warszawą – czytamy w opisie odcinka. - W centrum dwudziestotysięcznego miasta leży atrakcyjny zalew, a nieco na uboczu restauracja "Mąka i Magia". Jej specjalnością jest pizza, a właścicielem doświadczony ponoć w branży Sylwester. Z gastronomią ma już do czynienia ponad jedenaście lat, wcześniej prowadził drink-bar, potem kebab. W końcu zamarzył o własnej i to włoskiej restauracji. Do realizacji planów postanowił podejść metodycznie. Razem z narzeczoną wybrał się w dziesięciodniową podróż do Włoch i tam skupił się na degustowaniu włoskich specjałów. Wrócił przekonany o tym, że o kuchni włoskiej wie niemal wszystko. W swój lokal zainwestował kilkaset tysięcy złotych i swoją kulinarną pasję. Niestety "Mąka i Magia" nie oczarowała gości. Czyżby gastronomiczne doświadczenie Sylwestra i jego wielkie włoskie wakacje nie wystarczyły do tego, by osiągnąć sukces? Zweryfikuje to Magda Gessler.
Kuchenne rewolucje na Podlasiu – gdzie oglądać? [GODZINA, DATA]
Odcinek z Zambrowa będziemy mogli oglądać w czwartek, 28 stycznia, o godz. 21.30 na platformie VOD Player. „Mąka i magia” to kolejna restauracja w Podlaskiem, którą odwiedziła Magda Gessler. Wcześniej restauratorka pomagała m.in. restauracjom „Zdolne łapy” w Łapach czy „Hot Burger Bistro” w Białymstoku. Niestety ta druga została już zamknięta.
„Kuchenne rewolucje” to polski kulinarny program rozrywkowy emitowany od 6 marca 2010 roku (zimą 2021 roku premierowe odcinki udostępniane przez serwis Player), oparty na amerykańskim formacie „Kitchen Nightmares”. Zgłaszają się do niego restauratorzy mający problemy z utrzymaniem lokalu. W każdym odcinku Gessler odwiedza jedną restaurację. W ciągu czterech dni uczy właścicieli i personel podstaw pracy. Najpierw obserwuje i analizuje sytuację, później komentuje ją i proponuje metody rozwiązania problemów, np. wprowadza nowe potrawy do menu, sugeruje zatrudnienie nowych osób czy zmienia wystrój wnętrza, a także prowadzi kampanię reklamową odmienionej jadłodajni. Kilka tygodni po przeprowadzeniu zmian ponownie odwiedza restaurację, by sprawdzić, jak radzą sobie właściciele.