Festiwalowe menu w restauracji Koku Sushi

i

Autor: Komu Sushi Festiwalowe menu w restauracji Koku Sushi

Restaurant Week

Restaurant Week - w październiku jesienna edycja festiwalu. Już teraz zarezerwuj swój stolik! Odkryj nowe miejsca i smaki

2024-10-07 14:27 Materiał sponsorowany

Jesienna edycja RestaurantWeek® będzie trwała od 8 października do 17 listopada. Na wszystkich spragnionych nowych smaków i miejsc czeka wyjątkowe menu w festiwalowej cenie 69,99 zł. Już teraz zarezerwuj swój stolik na www.RestaurantWeek.pl. Szczegóły w artykule.

Historia RestaurantWeek® trwa już 10 lat. Przez cały ten czas festiwal promował restauracje, a także inspirował Polaków do eksploracji nowych smaków i miejsc. Zbliżająca się jesienna edycja odbędzie się pod hasłem #FoodieMoments i odbędzie się w dniach od 8 października do 17 listopada. Czym są #FoodieMoments? To chwile, które definiują pasję do jedzenia i kulinarnych odkryć. To ten moment, kiedy udaje się znaleźć ukrytą perełkę kulinarną lub kiedy danie zapada w pamięć na długo po zjedzeniu.

W festiwalu weźmie udział ponad 400 najlepszych restauracji z 13 największych aglomeracji w całej Polsce. Różnorodność kulinarną będzie można odkryć w Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Bydgoszczy, na Śląsku, Warmii i Mazurach oraz we Wrocławiu. W Białymstoku będzie można odwiedzić 17 restauracji:

  • QuQułka w Hotelu Ibis Styles
  • Kurra
  • Monte Carlo w Hotelu Royal
  • Ramen Julek & Sushi Bar
  • Jedzenie I Picie
  • Talerz Smaku
  • Koku Sushi Antoniuk
  • Dwór Czarneckiego
  • Oranżeria w Hotelu Branicki
  • Maho Sushi
  • Zamek w Tykocinie
  • Hotel Leśny
  • Cristal
  • Tokaj
  • Lipcowy Ogród
  • Nastroje w Hotelu 3 Trio
  • Trzy po Trzy w Kamienicy
Festiwalowe menu w restauracji Nastroje w Hotelu 3 Trio

i

Autor: Nastroje w Hotelu 3 Trio Festiwalowe menu w restauracji Nastroje w Hotelu 3 Trio

Doświadczenia Specjalne to unikatowe wydarzenia organizowane w ramach tegorocznej edycji RestaurantWeek®. Są to wyjątkowe kolacje oraz warsztaty. Liczba miejsc jest limitowana.

W Białymstoku w jesiennej edycji RestaurantWeek® będą dwa doświadczenia specjalne:

RestaurantWeek® od dekady inspiruje setki tysięcy Foodies do eksploracji nowych smaków i miejsc, promując kulturę restauracyjną w kraju. Nadchodząca edycja będzie początkiem celebracji 10 lat pracy i tworzonych relacji z gośćmi oraz restauracjami. A świętować będziemy cały rok! - zaznacza Paulina Piwko, Dyrektor Marketingu Restaurant Club. - Zapraszamy wszystkich gości na największe wydarzenie kulinarne. Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków tej jesieni będzie ponownie rekordowa!

Festiwalowe menu w restauracji Lipcowy Ogród

i

Autor: Lipcowy Ogród Festiwalowe menu w restauracji Lipcowy Ogród

Popisowe menu w okazyjnej cenie

RestaurantWeek® to wyjątkowa okazja do odkrywania nowych miejsc i smaków w cenach znacznie niższych niż regularne. Trzydaniowe menu (przystawka, danie główne, deser) od najlepszych Chefów oraz specjalnie przygotowany prezent od partnera lub jego bezalkoholowa wersja to przepis na wiele udanych odkryć. Cena za to wyjątkowe doświadczenie, które warto dzielić z bliskimi, zaczyna się od 69,99 + opłata rezerwacyjna 5,98. Można również skorzystać z rabatu i z kartą Visa zapłacić do 40 zł mniej.

Jesienna edycja RestaurantWeek®. Co na talerzach?

Menu jesiennej edycji zaskakuje! Jest sezonowo i aromatycznie – w festiwalowych daniach można znaleźć zarówno sporo grzybów, jesiennych warzyw jak i szeroki wybór owoców morza, ryb, a także najlepszej jakości mięs. Propozycje menu są na tyle ciekawe, że trudno będzie dokonać wyboru!

Już teraz zarezerwuj swój stolik na RestaurantWeek®

RestaurantWeek® odbędzie się w dniach 8 października - 17 listopada. Rezerwacje już trwają na www.restaurantweek.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas RestaurantWeek® jest przewidziana na 90 minut.

Festiwalowe menu w restauracji Koku Sushi

i

Autor: Koku Sushi Festiwalowe menu w restauracji Koku Sushi

Festiwal RestaurantWeek®

Festiwal RestaurantWeek® od 10 lat łączy najlepsze, autorskie restauracje z prawie 1,5 mln gości. W wydarzeniu co edycję bierze udział prawie 400 restauracji, z których każda przygotowuje swoje popisowe, 3-daniowe menu oraz prezent od partnera.

Rezerwacje i więcej informacji o RestaurantWeek® znajdziecie pod tym linkiem:

www.RestaurantWeek.pl

Artykuł sponsorowany