Majonez Kielecki na rynku dostępny jest od 1959 roku. To jeden z produktów "Społem" Kielce, który od lat cieszy się uznaniem wśród kolejnych pokoleń smakoszy i klientów. Znany jest w kraju i na wielu rynkach zagranicznych, m.in. Wielkiej Brytanii, Niemczech, Grecji, Czechach, Stanach Zjednoczonych, krajach nadbałtyckich czy kaukaskich a nawet w Australii.
Jak można przeczytać na stronie internetowej WSS "Społem", cechuje go doskonały smak, kremowa konsystencja i najwyższej jakości składniki. Produkt był wielokrotnie nagradzany. Jego receptura stała się podstawą do opracowana Polskiej Normy majonezu.
Na rynku można obecnie dostać różne rodzaje majonezu, każdy znajdzie coś dla siebie. Składniki, jakie zawiera majonez Kielecki to:
- Olej rzepakowy rafinowany
- Musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy)
- Woda
- Żółtka jaj kurzych (7,0%)
Majonez Kielecki jest składnikiem wielu deserów, przysmaków i przystawek. Mogą to być na przykład:
- sałatki warstwowe
- babki majonezowo-czekoladowe
- babki czekoladowe bez cukru na majonezie
- aromatyczne, puszyste babki
- babki majonezowe
Takie dania mogą znakomicie sprawdzić się na naszych wielkanocnych stołach. Przepisy znajdziecie na stronie internetowej Majonezu Kieleckiego
Polecany artykuł: