Jagiellonia Białystok. Hiszpański napastnik kolejnym wzmocnieniem klubu?

i

Autor: Biuro Prasowe Jagiellonia Białystok Jagiellonia Białystok. Hiszpański napastnik kolejnym wzmocnieniem klubu?

Jagiellonia Białystok. Hiszpański napastnik kolejnym wzmocnieniem klubu?

2022-03-22 10:48

Jagiellonia Białystok zamierza w najbliższym czasie sprowadzić kolejnego zawodnika z ligi ukraińskiej. Chodzi o hiszpańskiego napastnika ukraińskiego Dnipro-1.

Jagiellonia Białystok planuje kolejne transfery z dwóch powodów: marnych wyników na wiosnę w Ekstraklasie oraz wojny w Ukrainie. W związku z inwazją wojsk rosyjskich FIFA pozwoliła zagranicznym piłkarzom grającym w tych dwóch krajach na zawieszenie obecnych kontraktów. Ma ono obowiązywać do końca obecnego sezonu. Na mocy tej decyzji zawodnicy mogą związać się z innym klubem.

Tę szansę wykorzystują już drużyny z Ekstraklasy. Legia Warszawa sprowadziła z Dynama Kijów Benjamina Verbicia, a Lech Poznań wziął Tomasza Kędziorę. Swoje wzmocnienia na szybko szykuje również Jagiellonia Białystok, która notuje słaby początek rundy wiosennej, a wyniki drużyny Piotra Nowaka prowadzą do tego, że Jaga spada w ligowej tabeli w rejony miejsc spadkowej. Z tego powodu do stolicy Podlasia trafił już Diego Santos Carioca, ale to nie koniec ruchów z ligi ukraińskiej.

Jak podał Tomasz Włodarczyk z portalu meczyki.pl Jagiellonia ma sprowadzić Marco Guala z Dnipro-1. To 26-letni hiszpański napastnik, który w swojej ojczyźnie reprezentował takie kluby jak: Real Saragossa czy Girona. Do Białegostoku ma być wypożyczony do końca sezonu z opcją przedłużenia kontraktu, jeśli wojna w Ukrainie się nie skończy.

Kasia Węsierska śpiewa z Sylwią Grzeszczak! Razem zaśpiewały megahit dla Ukrainy!

Jesteś świadkiem ciekawego zdarzenia w waszej okolicy? A może chcesz poinformować o trudnej sytuacji w Twoim mieście? Czekamy na zdjęcia, filmy i gorące newsy! Piszcie do nas na: [email protected]

QUIZ. Znasz te przysłowia o wiośnie. My podajemy początek, a Ty musisz dopasować zakończenie

Pytanie 1 z 15
I wiosna by tak nie smakowała, gdyby...