Wiosenna edycja Restaurant Week odbędzie się w kilkudziesięciu polskich miastach; w sumie do akcji przyłączyło się blisko 400 restauracji. Swoje popisowe menu przygotuje 15 restauracji w Białymstoku: Atmosfera, Bona Me w Hotelu Mercure, Cechowa, Hampton by Hilton, Jedzenie i Picie, Koku Sushi Rynek, Kwestia Czasu, Lipcowy Ogród, Maho Sushi, Oranżeria w Hotelu Branicki, Regiment, Świętojańska 21, Talerz Smaku, Restauracja Forma i Zamek w Tykocinie.
- Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach Restaurant Week, tematem tegorocznego festiwalu jest... brzmienie jedzenia - mówi Marcin Wawrzeń, Country Manager. - To będzie najbardziej "muzyczna" edycja Restaurant Week, w której goście będą odkrywać akustyczne niespodzianki dań w wiodących polskich restauracjach w Polsce i wybierać spośród ponad 2500 harmonijnych kompozycji. Warto wsłuchać się w smakowe nuty i zarezerwować jak najwięcej doświadczeń na festiwalu w prawie 400 podziwianych restauracjach w Polsce! – dodaje.

i
Na gości czeka wyjątkowe menu w wersji mięsnej oraz wegetariańskiej i wegańskiej składające się z przystawki, dania głównego i deseru, które będzie dostępne w specjalnej festiwalowej cenie 69 zł. Co więcej, dzięki usłudze Klarna będzie można zapłacić za rezerwację po 30 dniach – dzięki temu goście będą mogli odkryć więcej restauracji podczas jednego festiwalu.

i
Restaurant Week. Jak zarezerwować miejsce?
Rezerwacji można dokonywać od 22 marca na stronie festiwalu www.restaurantweek.pl. Wybieramy liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Co ważne, menu wybiera się podczas dokonywania rezerwacji online, dlatego marnowanie żywności w restauracjach będzie ograniczone do minimum. Dzięki współpracy z Visa goście festiwalu będą mogli skorzystać z rabatu na rezerwację za pośrednictwem programu Visa Benefit.