Ta edycja Festiwalu Restaurant Week będzie szczególna, bo przypada na okres po zniesieniu obostrzeń związanych z epidemią. Restauratorzy w całej Polsce liczą, że uda im się odrobić straty z ostatnich miesięcy. Wiosenna edycja Restaurant Week odbędzie się pod hasłem: "IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji". Goście będą mogli spróbować zarówno dań kuchni polskiej, jak i wielu kuchni świata. W ofercie festiwalowej dostępne będą dania jarskie, rybne oraz mięsne w specjalnej cenie 59 zł (-10 zł Blik), która wspomoże odbudowanie się branży gastronomicznej. Również zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 59 zł (-10 zł Blik). Każdy pełnoletni gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. Do Festiwalu Restaurant Week dołączyło prawie 400 najlepszych polskich restauracji m.in.: z Krakowa, Trójmiasta, Wrocławia, Warszawy, a także Białegostoku. W stolicy Podlasia na gości będą czekały restauracje:
- Cechowa
- Cristal Restaurant & Bar
- Dwór Czarneckiego
- Kwestia Czasu
- Oranżeria w Hotelu Branicki
- Po Pierwsze
- Savoy w Hotelu Aristo
- Świętojańska 21
- Zamek w Tykocinie
- Tegoroczny Restaurant Week będzie szczególny z kilku powodów. Festiwal ma za zadanie pomóc restauracjom odrodzić się po kilku miesiącach zamknięcia. Mamy nadzieję, że dzięki wsparciu wspaniałych Gości to się uda! Ponadto podczas wiosennej edycji Goście, poza utęsknioną atmosferą restauracji, doświadczą popisowych dań stworzonych w wiodących restauracjach. Festiwalowa edycja bestsellerowych dań będzie więc przede wszystkim przedstawieniem najlepszych restauracji "w pigułce" - tak, aby Goście prócz samej atmosfery restauracyjnej mogli poczuć również najchętniej wybierane smaki w restauracjach - mówią Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, organizatorzy Restaurant Week.
Już teraz można dokonywać rezerwacji stolików. Uwaga! Pierwsze 9 000 gości, którzy dokonają rezerwacji płacąc BLIK-iem, otrzyma 10 złotych zniżki na swoją rezerwację festiwalową. Miejsca można rezerwować online na stronie www.RestaurantWeek.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowana żywność w restauracjach ograniczona jest do minimum.
Przypominamy! Restaurant Week startuje w środę 9 czerwca i potrwa do niedzieli 27 czerwca 2021. Rezerwacje stolików w wybranych restauracjach można dokonywać za pośrednictwem strony internetowej: restaurantweek.pl.
Artykuł sponsorowany