W wydarzeniu weźmie udział ponad 350 restauracji z całej Polski. Dobrze zjemy m.in. w Białymstoku, Krakowie, Warszawie i Trójmieście. Specjalnie na jesienną edycję Restaurant Week najlepsi kucharze w Polsce przygotowali unikalne trzydaniowe menu. Goście będą mogli spróbować zarówno dań kuchni polskiej, jak i wielu kuchni świata. W ofercie festiwalowej dostępne będą dania jarskie, rybne oraz mięsne. Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 59 zł. Każdy pełnoletni gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. Białostockie restauracje, które wezmą udział w Restaurant Week to m.in.: Atmosfera, Dwór Czarneckiego, Maho sushi, Mazel Tov, Oranżeria w Hotelu Branickich, Osteria, Po pierwsze, Savoy w hotelu Aristo.
Tej edycji festiwalu towarzyszy kampania: #FoodMustGoOn! Jej celem jest wsparcie lokalnych restauracji w warunkach powracających lockdownów. Uczestnicząc w Restaurant Week nie tylko czynnie przyczynimy się do wsparcia danej restauracji, ale także ułatwimy jej właścicielom zebranie rezerwowych środków na wypadek ponownego zamknięcia lokalu.
- Zapraszamy wszystkich gości w Polsce na największe wydarzenie kulinarne - mówi Maciej Żakowski, jeden z założycieli RestaurantClub, który organizuje festiwal. - Niech skala odkrywania i wspierania restauracji będzie ponownie rekordowa. Restauracje, które przetrwały dotychczasowe lockdowny włożyły ogromny wysiłek w ponowne przyjęcie gości - Kampania #FoodMustGoOn! jest głosem całej polskiej sceny restauracyjnej. Razem mówimy "Nie przerywajmy jedzenia!". Misją RestaurantClub jest łączenie restauracji i gości, od wiosny w całej Polsce skupiamy się na wsparciu odbudowy niezależnej kultury restauracyjnej - wyjaśnia Maciej Żakowski i dodaje: - Niech ten festiwal będzie kolejnym dużym krokiem w stronę odbudowy fundamentów polskiej sceny restauracyjnej, która jest przecież jedną z najbardziej kreatywnych i dynamicznych na świecie.
Nie czekaj i już dziś rezerwuj popisowe dania i pomóż odrodzić się polskiej niezależnej scenie restauracyjnej. Miejsca można rezerwować za pośrednictwem aplikacji https://app.rclb.pl oraz na stronie www.RestaurantWeek.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum. Partnerzy Restaurant Week w Białymstoku: Olejowy Raj, Difragma Agency, Kofimatik, Branding Autentiko.
Rezerwuj już dziś na: www.restaurantweek.pl
Najświeższe informacje o festiwalu na www.facebook.com/RestaurantWeekPolska