Spis treści
Kartacze - co to?
Kartacze to potrawa regionalna, rodzaj dużej, nadziewanej mięsem mielonym pyzy ziemniaczanej, okraszonej w charakterystyczny sposób. Najczęściej skwarkami z boczku lub z posiekaną, zeszkloną cebulką.
Najważniejsze jest jednak to, że kartacze to regionalna potrawa, kojarzona głównie z północno-wschodnią Polską. To właśnie na Podlasiu, w regionie Suwalszczyzny, Augustowa, Tykocina oraz Supraśla można spotkać liczne bary i restauracje, gdzie można spotkać kartacze przyrządzone zgodnie z tradycyjną recepturą. Gdzie na Podlasiu zjecie najlepsze kartacze? O opinie zapytaliśmy mieszkańców województwa podlaskiego, a sprawdzone miejsca sprawdzicie w galerii zdjęć poniżej.
Najlepsze kartacze na Podlasiu. Tu będziesz wracał już zawsze [LISTA MIEJSC]
W galerii zdjęć poniżej sprawdzicie, gdzie warto wybrać się na najlepsze kartacze na Podlasiu.
Listen on Spreaker.